Hvad er en luft til luft varmepumpe?

Hvis du mangler en effektiv varmekilde til din bolig, er en luft til luft varmepumpe måske den ideelle løsning for dig.

Delen udenfor indeholder væske, der kører ind i en slange ind, og indenfor hænger en blæser, hvor væsken skal ryge igennem

En luft til luft varmepumpe fungerer således, at den kan omdanne luften udefra til varm luft indenfor i din bolig. Det eneste, det kræver, er derfor, at du har en varmepumpe, der står udendørs, der kan opfange den udendørs luft.

Varmen i luften bruges til at opvarme en væske inden i varmepumpen, som sendes via en slange ind til indendørsblæseren, der kan cirkulere varmen i dit hjem.

Hvorfor skal man købe en luft til luft varmepumpe?

Af det følgende kan du se, hvorfor en luft til luft varmepumpe er en god løsning til din bolig:

Hvis du vælger en luft til luft varmepumpe, kan du potentielt opleve en stor energibesparelse alt afhængigt af din tidligere varmekilde. Man taler generelt om, at varmepumper kan være over 4 gange så effektive sammenlignet med et olie- eller gasfyr.

Endvidere er varmepumpen også en miljørigtig løsning, eftersom der ikke anvendes fossile brændstoffer til opvarmning af din bolig.

Du får et bedre indeklima med en luft til luft varmepumpe

Ved installation af en varmepumpe vil du også opleve forbedret indeklima, eftersom varmepumpen renser luften for støvpartikler, inden den blæser den opvarmede eller nedkølede luft ind i boligen.

Kan bruges som supplerende varmekilde

Hvis du allerede har en varmekilde til din bolig, du er tilfreds med og kun mangler en supplerende varmekilde, kan varmepumpen også være relevant for dig.

Dette skal ses i lyset af, at luft til luft varmepumper er velegnede til mindre boliger, sommerhuse, udestuer, garager, kolonihavehuse og lignende fritidshuse.

Hvad der er sparet er tjent

Hvis varmepumpen vælges som alternativ til olie- eller gasfyr, vil du uden tvivl hurtigt kunne tjene din investering hjem. Dette hænger sammen med, at du ikke kontinuerligt skal købe hverken olie, gas eller andet til din varmekilde, så den fungerer.

Mindre vedligehold

Derudover er en anden fordel, at der er minimal vedligeholdelse ved varmepumpen, da det blot kræver en årlig rengøring af pumpens filter.

Vælg den rette luft til luft varmepumpe

Når det kommer til at skulle vælge den rette luft til luft varmepumpe, er der flere faktorer, der har afgørende relevans for beslutningen såsom størrelse på bolig, behov m.m. For at vælge din rette varmepumpe, der opfylder dine behov for opvarmning, skal du blot besøge os hos Køge Pejsecenter, hvor vi står klar til at besvare alle din spørgsmål vedrørende varmepumper.

Vi er gerne med dig i hele processen lige fra fremvisning i butikken til montering i dit hjem. Du kan finde os på adressen Københavnsvej 133 i Køge, men du er også meget velkommen til at kontakte os på telefon 56 63 70 50.