Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er en varmepumpe, der kan opvarme vandet i dit centralvarmesystem ved hjælp af energien i udeluften, og den kan således både benyttes til opvarmning samt produktion af brugsvand.

Luft til vand varmepumpen er bygget op således, at der hhv. er en udendørs og indendørs del. Den udendørs del trækker via en ventilator luft ind og udvinder varmeenergien fra luften.

Herefter ledes varmen via rør ind i huset, hvor den bruges til opvarmning af vandet i husets varmvandsbeholder. Herfra kan vandet bruges på traditionel vis til opvarmning af huset via gulvvarme eller radiatorer.

Det, du skal være opmærksom på ved valg af en luft til vand varmepumpe, er, at dit varme- og radiatorsystem skal kunne understøtte det. Dette skal ses i lyset af, at nogle radiatorer er for små og kan derfor ikke understøtte varmebehovet i huset alene, hvorfor det kan være nødvendigt at udskifte de eksisterende radiatorer eller supplere dem med flere.

Hvorfor skal man vælge en luft til vand varmepumpe?

Af det følgende kan du se, hvorfor en luft til vand varmepumpe er en god løsning til din bolig:

Spar penge på din varmeregning

Ved at investere i en luft til vand varmepumpe vil du erfare, at du får en stor energibesparelse relativt til at eje et olie- eller gasfyr eksempelvis. Dette hænger sammen med, at den genererer op til 5 gange så meget energi, som man putter i den i form af el. Dette resulterer med andre ord i, at 80% af den energi, som luft til vand varmepumpen genererer, er gratis.

Mere miljørigtig opvarmning

En indirekte fordel ved at vælge varmepumpen er, at du fravælger mindre miljørigtige løsninger såsom olie- og gasfyr, der anvender fossile brændstoffer til opvarmningen af boligen.

Kontrollér din luft til vand varmepumpe fra mobilen

En anden fordel ved at vælge denne varmepumpe er, at du kan styre den fra din telefon, hvilket er medvirkende til at gøre det til en god og belejlig løsning, der er værd at have i din bolig.

En Rigtig god investering!

Ligesom med Luft til luft varmepumpen, så er Luft til vand varmepumpen en god investering, hvis din nuværende varmekilde som eksempelvis olie- eller gasfyr eller elvarme er dyr i drift.

På sigt kan du forvente, at udgifterne til opvarmning af din bolig vil blive minimeret betragteligt, og man taler typisk om, at investeringen i en luft til vand varmepumpe vil være tilbagebetalt efter 4-7 år alt efter din tidligere varmekilde.